Rafturi autoportante
Depozitele cu rafturi autoportante diferă de cele convenționale prin aceea că în halele cu rafturi suporturile sistemelor de rafturi îndeplinesc simultan funcția de substructură pentru peretele halei și acoperișul halei. Pe baza sistemelor robuste de rafturi realizate din profile de oțel laminate la cald, o astfel de hală este creată prin atașarea de brațe de acoperiș și de acoperișuri, precum și îmbrăcarea pereților halei. Într-o hală de depozitare a lemnului, de exemplu, rafturile cantilever pot fi folosite ca substructură pentru acoperiș și perete. Aceasta înseamnă că se pot economisi bani și timp cu această metodă de construcție. Construcția unei hale convenționale cu asamblarea ulterioară de rafturi cantilever în hală nu mai este necesară.
Atât halele de depozitare deschise cât și cele închise pot fi realizate pe structura rafturilor cantilever. Într-un sistem de depozitare închis, elementele pentru perete sunt atașate la spatele rafturilor cantilever, în timp ce între rândurile de rafturi sunt instalați montanți care pot susține cu ușurință întregul acoperiș. Tabla trapezoidală sau panourile de tip sandwich pot fi folosite pentru îmbrăcarea pereților. În cazul unui depozit deschis, de obicei nu este nevoie de îmbrăcarea pereților. Cu toate acestea, materialele depozitate sunt ferite, de exemplu, de zăpadă și ploaie.
Dacă se dorește, depozitele cu rafturi autoportante pot fi adaptate cerințelor individuale. De exemplu, ușile, porțile, sistemul de iluminare sau sistemele de evacuare a fumului pot fi incluse din faza de planificare.
Caracteristicile depozitelor cu structura autoportantă:
- Economii la hale convenționale cu unități de rafturi modernizate
- Soluție de depozitare economică datorită eliminării halelor convenționale
- La cerere, soluția completă inclusiv porți și sisteme de evacuare a fumului
- Posibile diferite etape de extindere
- Sfaturi personalizate ale experților la fața locului
- Montaj complet executat de către echipe de montaj specializate